56225
Book
In basket
Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii. "Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Availability:
Wypożyczalnia Filii Biezdrowo
Brak informacji o dostępności: sygn. 641.55 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene
General note
Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene.
Funding information note
Staraniem fundacji Casa Artusi, Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie i Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again