56331
No cover
Book
In basket
Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW. Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy: • sól, która wzmacnia smak, • tłuszcz, który nadaje wyrazistość, • kwas, który równoważy, • ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia. Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.
Availability:
Wypożyczalnia Wronki
All copies are currently unavailable
Notes:
Tytuł oryginału: Salt, fat, acid, heat : mastering the elements of good cooking, 2017
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 455-457. Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again